Na zahraničnom fóre som videl tému kde ľudia zdieľali, aké VIP upgrades dostali v akom hoteli cez Radisson Rewards. Ak chcete, napíšte vaše “úlovky”. Začnem :).
Nie vždy sa mi zadaril upgrade na najvyššiu kategóriu, závisí to od hotela, obsadenosti a nejakých ich interných neznámych pravidiel (aj keď som videl že sú lepšie izby dostupné na moje termíny, dostal som iba nižší upgrade, a pod.). Ale teda každá jedna izba bola vždy upgradnutá a nesťažujem si ani náhodou
.
V každom hoteli bolo štandard:
- uvítací balíček (ako kde - niekde čokoládky, niekde misa ovocia, koláčik, obložený tanier s klobásami a syrami, niekde aj hmotné veci ako plážová taška či soľ do kúpeľa
- raňajky pre 2 zadarmo (to je aj uvedené pri VIP statuse, stačí bookovať izbu bez raňajok a upgrade dostanete automaticky)
- fľaša/fľaše minerálky (niekde každý deň čerstvá, niekde jedenkrát za pobyt)
- uvítací kupón na drink zadarmo pre 2 osoby (VIP benefit), resp. kupón na drink zadarmo alebo iný benefit ak zvolíte že nepotrebujete mať každý deň upratanú izbu a vymenené uteráky (to ale nesúvisí s VIP statusom)
U väčšiny hotelov som videl už pár dní dopredu v appke, do akej izby ma upgradli, to sa vo výnimočných prípadoch zmenilo na mieste na ešte lepšiu izbu.
Ako som najviac s Radissonom ušetril:
- vždy bookovať napriamo cez ich mobilnú apku - tam majú lepšie ceny ako cez web
- vždy kupovať najlacnejšiu izbu
- nastaviť si v profile “discount booster” - zbierate tak síce menej bodov, ale máte väčšiu zľavu
- ak som aj nazbieral nejaké body za pobyty, v ďalšej rezervácii som ich zasa použíl (nemajú veľmi veľkú hodnotu, a vlastne ani sa veľmi nijako výnimočne využiť nedajú mimo Radissonu)
Tu je zopár mojich zážitkov:
Park Plaza London Westminster Bridge (Anglicko)
- objednaná izba: Superior
- upgrade na: Studio with Lounge access
- darček: fľaša vína, syry, krekry
- najväčší benefit: vstup do lounge, ktorý bežne stojí cca 50/osoba/deň - v lounge tie isté raňajky ako v hlavnej reštaurácii, len iba zopár ľudí, a potom v priebehu dňa rôzne chody a jedlá, kanapky, drinky, koláče, čaj, káva… a hlavne z lounge nádherný výhľad priamo na Houses of Parliament a vežu s vyzváňajúcim Big Benom

Radisson Hotel & Apartments Gdansk (Poľsko)
- krásny moderný hotel hneď na rieke
- objednaná izba: Standard
- upgrade na: Studio with Spa Access (s výhľadom nie na rieku ale do ulice, čo som považoval v podstate za benefit lebo je tam tichšie)
- darček: jablkový mušt, snack
- benefit: vstup do spa zadarmo
Park Plaza Verudela Pula (Istria, Chorvátsko)
- objednaná izba: Studio (najlacnejšia v ponuke)
- upgrade na: Premium Apartment - Sea Side (najlepšie v ponuke) krásny výhľad na more
- raňajky v neďalekom Park Plaza hoteli, keďže bolo ešte pred začiatkom sezóny a raňajkáreň tohto “rezortu” ešte nebola funkčná - fantastický výber a kvalita
- darček: keksíky, mušt, soľ do kúpeľa a iné prémiové toaletné drobnosti

Ako sa zadarilo vám? ![]()