Radisson - VIP upgrade skúsenosti

Na zahraničnom fóre som videl tému kde ľudia zdieľali, aké VIP upgrades dostali v akom hoteli cez Radisson Rewards. Ak chcete, napíšte vaše “úlovky”. Začnem :).

Nie vždy sa mi zadaril upgrade na najvyššiu kategóriu, závisí to od hotela, obsadenosti a nejakých ich interných neznámych pravidiel (aj keď som videl že sú lepšie izby dostupné na moje termíny, dostal som iba nižší upgrade, a pod.). Ale teda každá jedna izba bola vždy upgradnutá a nesťažujem si ani náhodou :smiley: .

V každom hoteli bolo štandard:

• uvítací balíček (ako kde - niekde čokoládky, niekde misa ovocia, koláčik, obložený tanier s klobásami a syrami, niekde aj hmotné veci ako plážová taška či soľ do kúpeľa
  • raňajky pre 2 zadarmo (to je aj uvedené pri VIP statuse, stačí bookovať izbu bez raňajok a upgrade dostanete automaticky)
  • fľaša/fľaše minerálky (niekde každý deň čerstvá, niekde jedenkrát za pobyt)
  • uvítací kupón na drink zadarmo pre 2 osoby (VIP benefit), resp. kupón na drink zadarmo alebo iný benefit ak zvolíte že nepotrebujete mať každý deň upratanú izbu a vymenené uteráky (to ale nesúvisí s VIP statusom)

U väčšiny hotelov som videl už pár dní dopredu v appke, do akej izby ma upgradli, to sa vo výnimočných prípadoch zmenilo na mieste na ešte lepšiu izbu.

Ako som najviac s Radissonom ušetril:

• vždy bookovať napriamo cez ich mobilnú apku - tam majú lepšie ceny ako cez web
  • vždy kupovať najlacnejšiu izbu
  • nastaviť si v profile “discount booster” - zbierate tak síce menej bodov, ale máte väčšiu zľavu
  • ak som aj nazbieral nejaké body za pobyty, v ďalšej rezervácii som ich zasa použíl (nemajú veľmi veľkú hodnotu, a vlastne ani sa veľmi nijako výnimočne využiť nedajú mimo Radissonu)

Tu je zopár mojich zážitkov:

Park Plaza London Westminster Bridge (Anglicko)

• objednaná izba: Superior
  • upgrade na: Studio with Lounge access
  • darček: fľaša vína, syry, krekry
  • najväčší benefit: vstup do lounge, ktorý bežne stojí cca 50/osoba/deň - v lounge tie isté raňajky ako v hlavnej reštaurácii, len iba zopár ľudí, a potom v priebehu dňa rôzne chody a jedlá, kanapky, drinky, koláče, čaj, káva… a hlavne z lounge nádherný výhľad priamo na Houses of Parliament a vežu s vyzváňajúcim Big Benom :slight_smile:

Radisson Hotel & Apartments Gdansk (Poľsko)

• krásny moderný hotel hneď na rieke
  • objednaná izba: Standard
  • upgrade na: Studio with Spa Access (s výhľadom nie na rieku ale do ulice, čo som považoval v podstate za benefit lebo je tam tichšie)
  • darček: jablkový mušt, snack
  • benefit: vstup do spa zadarmo

Park Plaza Verudela Pula (Istria, Chorvátsko)

• objednaná izba: Studio (najlacnejšia v ponuke)
  • upgrade na: Premium Apartment - Sea Side (najlepšie v ponuke) krásny výhľad na more
  • raňajky v neďalekom Park Plaza hoteli, keďže bolo ešte pred začiatkom sezóny a raňajkáreň tohto “rezortu” ešte nebola funkčná - fantastický výber a kvalita
  • darček: keksíky, mušt, soľ do kúpeľa a iné prémiové toaletné drobnosti :smiley:

Ako sa zadarilo vám? :slight_smile:

5 lajky

Tiež som vyskúšala Londýn a ich Park Plaza Westminster Bridge a mala som presne rovnakú skúsenosť (ten Lounge bol úžasný, napriek tomu, že to je obrovský hotel a bol plný ľudí, v lounge bolo vždy max do 10 ľudí).

Park Inn by Radisson Budapešť

• objednaná izba: Standard room

• upgrade na: Family room

• darček: cukríky

Celkom mi pri VIP benefitoch občas chýba parkovanie zadarmo. Plánujem teraz ísť autom do Budapešti a do Prahy, ale Radissony v oboch mestách si účtujú 30-40 eur/noc za parkovanie v garáži. Kľudne by som nejaký upgrade aj obetovala za zadarmo garáž :slight_smile:

1 lajk

Nám sa podaril upgrade v najmenej očakávanú chvíľu nakoľko sme bookovali poslednú voľnú izbu a bol to Radisson Blu Polar Hotel, Spitsbergen / Špicbergy počas polárnej noci. Pričom ako jediná dvojica z autobusu sme boli členmi klubu a práve preto sa na nás usmiala šťastena :slight_smile:

• objednaná izba: Standard Double (najlacnejšia v ponuke)
  • upgrade na: Suite (najlepšie v ponuke)

pričom raňajky v danom hotely “na severnom konci sveta” sú neskutočné a určite daný hotel odporúčam, nakoľko ponúka aj príjemný wellness so saunou, ktorý vždy poteší po celom dni v tuhej zime.

3 lajkov

Radisson Blu Lisabon

Starší, viditeľne opotrebovaný hotel.

Booknutá základná izba (tu som mal ešte smolu, bookoval som cca týždeň pred príchodom, a o 2 dni tá istá izba zlacnela o 20€ / noc).

Upgrade na superior room. V appke písali že majú aj suity, ale keď som sa pýtal, povedala že v skutočnosti suity nemajú dostupné a iba by ma aj tak preradili do family room (ak sa tomu dá veriť).

Izba obrovská, starý ale funkčný nábytok, kúpeľna čistá, priestranná a úplne v pohode.

Jediný problém som mal s oknom, ktoré netesnilo, a tak išiel zvonka hluk ale hlavne prievan chladného vzduchu.

Darček: tri balíčky orieškov a sušených fíg, 2x Pastel de nata, fľaša Portského, voda.

Raňajky: pestrý výber, á la carte možnosti, ale už som mal aj lepšie. Ale ako sa hovorí, darovanému koňovi… :smiley:

Staff hotela veľmi milý.

2 lajkov

Bol som viackrát v Radisson Blu Hotel & Residences, Zakopane. Bol upgrade z family room na suite alebo one bedroom apartment. Uvítací VIP balíček zahŕňa obložený tanier (syr, klobáska). V piatok a sobotu, tuším od 15:00 do 17:00, je members only private wellness (vírivka a dve sauny). Members area na raňajky.

Inak pozor na Booster discount – Michal si to aktivoval, ale nie vždy je to výhodné. Ak je akcia (Black Friday, January Deals), tak s Booster zľavou je cena horšia ako bez nej (napr. 35 % vs. 23 %).

Čo sa týka bodov, oplatí sa ich kumulovať a nemíňať priebežne. Je to nastavené tak, že čím viac bodov použiješ pri rezervácii, tým väčšiu zľavu dostaneš. Napr. ak izba za 100 € stojí 30 000 bodov, tak 10 000 bodov nebude 1/3 z ceny, ale možno len 1/4. Čím bližšie si bodmi k plnej cene izby, tým väčšiu hodnotu má jeden bod.

2 lajkov

Mali sme tam podobnu skusenost aj s privitanim a privatnym wellness (len tam nikto nekontroloval vstup takze zrazu sa tam nahrnul hocikto). Len teda nasu izbu neugpradli lebo bol hotel uplne plny, ale ked som sa spytal na recepcii, povedali ze nam ju vymenia dalsi den ak pockame, kedy sa hotel vyprazdnil.

Este spomeniem, ale neviem ci to uz nezrusili, ze v ranajkovej miestnosti bola dedikovana vip room ale tiez nikto neriesil kto si tam sadne. Rozdiel bol akurat ze tam bol vacsi klud a nejake dzusy co inde neboli.

Inak presne s tym Discount boosterom som si to vsimol a pri poslednych rezervaciach co maju teraz akcie 35% som si ho vypol - myslis, ze potom za tieto rezervacie dostanem viac bodov? Tak by to malo byt, nie?

Určite ak vypneš Booster dostaneš 36 bodov za $. Ja som zvykol otvárať aj účet na izbu dám zálohu povedzme 100€ a potom z toho platím v hotelovom bare a reštaurácií. Očakávanie bolo že dostanem body aj za útratu, ale keď som to potom prepočítaval tak mi to nesedelo (je škoda že nevidno tú sumu z ktorej sa body počítali) Je možné že alkohol sa neráta, ale mal som aj večeru. S kontrolovaním je to pravda, na druhú stranu som vždy dostal aj raňajky pre deti zdarma aj napriek tomu že VIP je len raňajky pre dvoch.

1 lajk

Radisson RED London Greenwich The O2

Jednoduchy hotel, v listingu maju 2 typy izieb, ale podla vsetkeho pre VIP maju vyhradene este premium izby ktore su vacsie a maju vyhlad na 3 svetove strany.

Poloha trochu od veci, ale ak niekomu nevadi 10-15 minutova prechadzka od metra pri O2 arene v North Greenwich, je tento hotel asi najlacnejsou Radisson ponukou s dobrou dostupnostou do centra (metro z North Greenwich pride do centra asi za 15-20 minut), alternativa je zobrat si lodku Uber Boats, tie su ale drahsie, zato ale pekne vyhlady po Temzi).

Platil som cca 60 libier / noc (VIP ranajky zadarmo), co je na Londyn extremne dobra cena.

Ranajky: cakal som horsie, skor ma milo prekvapili.

Izba: vidno uz znamky pouzivania, ale postel pohodlna, nabytok tiez, pracovny stol, chladnicka, gauc aj kreslo. Internet spolahlivy. Prisiel som o 12:00, najskor chceli poplatok za skory check-in (standardny je od 14:00), ale ked som pripomenul VIP status povedala ze skontroluje ci je izba pripravena a ak ano budem mat early check-in zadarmo.

VIP Darcek: 1 flasa vody, 2 flase lokalneho piva.

Zaujimavostou je ze na neskorsie mesiace sa tento hotel neda bookovat, zrejme ho caka rekonstrukcia.

Inak ako hovorim, bezprostredne okolie hotela onicom (dost spinave, hned vedla dialnice), ale kratkou prechadzkou sa dostanete do novo-budovaneho developmentu na North Greenwich polostrove s novou zastavbou, parkom, londynskou “odpovedou na new-yorsku High Line”, kaviarnami, streetfood kantynou, co-workingovymi priestormi…

1 lajk