Čaute,
cestujeme spolu so 4 ročnou dcérou, ktorá zatiaľ spáva medzi nami resp. na detskej nafukovacej posteli, ktorú nosievame so sebou - teda nepotrebujem pre ňu samostatné extra lôžko.
Nikdy sme s tým zatiaľ nemali problém a v hoteloch väčšinou takto za dcéru ani nepriplácame alebo keď tak, len symbolickú sumu.
Keď sa však aktuálne snažím booknuť izbu v rámci siete Hilton - tak po zadaní 2x adults + 1 child (4y old) mi ponúka len izby pre 3+ osoby, ktoré sú samozrejme drahšie. Dá sa s tým niečo robiť - je v poriadku booknuť len 2 dospelé osoby, aj keď ideme s dcérou alebo sa s tým musím zmieriť a zobrať ponukánú drahšiu izbu?
Pre predstavu posielam aj konkrétne priklady:
Hilton Belgrade
Cena pri 2 os. - od 164€/noc
Cena pri 2+1 os. - od 333€/noc
vs.
Hilton Prague Atrium
Cena pri 2 os. - od 142€/noc
Cena pri 2+1 os. - od 190€/noc
vs.
Vďaka za rady! 
Nasa mala ma 5 rokov a tiez spava vo vlastnej nafukovacej postielke.. pri rezervacii najprv skusim 2+1 a ak to ukaze za rovnaku cenu ako 2+0, tak booknem tak… ak to hodi drahsiu izbu, tak booknem 2+0, doteraz nebol nikdy problem.
Doplnim len, ze v Hiltone mam Diamond status, co mohlo dopomoct tomu ze nikdy nebol problem
1 lajk
Vďaka @MartinHanzel za odpoveď!
Mne sa aj zdalo, že si niečo podobné už kedysi spomínal
.
Pripadne ešte rozmýšľam nad tým, že zavolám priamo do daného hotela a opýtam sa na to…
Tu sa mi vacsinou vyplaca fungovat na systeme “better to ask for forgiveness than permission” 
ja im píšem vždy do poznámky, že prídeme traja
Moja 5 dcéra odmieta samostatné spanie.
nebol s tým zatiaľ nikdy problém.
1 lajk
@Lenka_D teda normálne objednáš izbu pre 2 osoby a do poznámky dáš len info o tom, že prídete aj s dieťaťom?
áno … asi dvakrát som vypisovala prehlasenie že som rodič dieťaťa na recepcii
ale nikdy s tym nebol problem
1 lajk