Emirates Palace Mandarin Oriental, Abu Dhabi - recenzia

Od kedy som bol prvýkrát v Abu Dhabi pred viac ako desiatimi rokmi, vedel som, že tento legendárny hotel raz musím navštíviť. V októbri 2025 sa mi to podarilo – tak som spísal svoje pocity​:sparkles: Možno presvedčím zopár ľudí si ho booknuť tiež :smiley:

Najprv zopár fun factov :rofl: :

• Výstavba stála približne 3 miliardy USD, čo ho radí medzi najnákladnejšie hotely na svete :money_bag:

• Hotel stojí na 1,3 km súkromnej pláže s bielym pieskom dovezeným z Maroka :desert_island:

• Interiér je posiaty 1 002 krištáľovými lustrami (najväčší váži približne 2,5 t) :gem_stone:

• V hoteli sa nachádza viac ako 10 reštaurácií, z toho dve majú michelinskú hviezdu :star:

• Cena za noc sa pohybuje od 350 € (mimo sezóny), cez 500 až 700 € (bežná cena), až po viac ako 1000 € (cez sezónu) :bellhop_bell:

Moje pocty:

Musím povedať, že hotel naozaj dostál svojmu menu a je to skutočný palác. Po príchode vás ohromí svojou veľkoleposťou. Exteriér, rovnako ako interiér, sú nádherné. Služby sú prvotriedne, keďže hotel spadá pod značku Mandarin Oriental.

Hotel ponúka obrovské množstvo aktivít a dva obrovské bazény – na jednom krídle rodinný bazén s lazy river a tobogánom, na druhom klasický bazén s vírivkami a barom :man_swimming: Tie sú prepojené 1,3 km dlhou plážou. Keďže cestovanie medzi týmito bazénmi dá zabrať, pre hostí je k dispozícii odvoz buginou :automobile:

Izby sú priestranné a moderne zariadené. Vypichnúť musím nádherný minibar v Mandarin Oriental štýle.

Raňajky sme, bohužiaľ, nestihli, nakoľko sme mali veľmi skorý ranný let, ale namiesto toho sme si užili obed v michelinskej pizzerii Talea by Antonio Guida – odporúčam ich zaujímavú pizzu s black charcoal dough :pizza: A na večeru sme navštívili druhú michelinskú reštauráciu Hakkasan, známu pre ich úžasné dim sum :dumpling:. Využili sme na to náš 100€ hotelový kredit, ktorý sme dostali zdarma cez nášho Travel Advisora.

Ak by ste si mali vybrať iba jednu z týchto dvoch reštaurácií, tak jednoznačne odporúčam Hakkasan.

Celý pobyt bol jedinečný zážitok a pri odchode sme si s manželkou sľúbili, že sme tu neboli poslednýkrát :heart:

Foto na Instagrame

1 lajk