Dlhodobý a pravidelný výber hotovosti Španielsko

Ahojte. Čoskoro sa chystám vycestovať na erasmus na pol roka do Španielského Bilbaa a riešim taký jeden problém že prenajímateľ mojej izby v zdieľanom študentskom byte preferuje platbu za prenájom v hotovosti a pri platbe kartou si tam dáva isté percento prirážku, čo sa pri týchto sumách vie vyšplhať až na nejakých 15-20 eur zbytočne zaplatených navyše každý mesiac. Preto rozmýšľam nad spôsobom ako by som mu mohol platiť v hotovosti bez tej prirážky. Na Slovensku som klientom Tatra banky. Chcem sa spýtať, viete niekto o nejakej Španielskej banke u ktorej by sa mi dalo vybrať mesačne sumy okolo 600 eur bez príplatkov ako klient Tatra banky? Mne sa nič k tomu nepodarilo nájsť na internete, tak sa pohrávam aj s myšlienkou si otvoriť účet v Santander banke, ktorá by ho mala mať bez poplatkov za vedenie a výbery. Máte niekto s ňou skúsenosť? Prípadne viete mi poradiť či zvoliť nejakú inú Španielsku banku, či kde sa dá s mojou bežnou kartou vyberať hotovosť bezplatne? Ďakujem za odpoveď

Ahoj, žijem v Malage a mám Tatrabanku. Využívam bežné ATM, ktoré patria miestnym bankám pre výber hotovosti ±1000€ a poplatok je 2€. Nemáš sa čoho báť a otvárať si bankový účet v španielsku je katastrofa, stačí ti tatra poprípade maj n26/revolut ako druhý účet.

1 lajk

Ďakujem pekne. Ktorú banku zvykneš používať? Či to je jedno, poplatky bývajú rovnaké? Revolut mám, akurát iba virtuálnu, rozmýšľam či sa mi oplatí si vybaviť tú ich fyzickú kartu.

Tatru a N26 - poplatky sú rovnaké pre všetky karty

1 lajk